Antioxidant Activities of Methanol Extract from Tamarind Seed

ฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระของสารสกัดเมล็ดมะขามด้วยเมธานอล

Authors

  • Yuttna Sudjaroen

Keywords:

antioxidant activity, phenolic compounds, Tamarindus indica L., ฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระ, สารประกอบฟีนอล, เมล็ดมะขาม

Abstract

Methanol extract of tamarind (Tamarindus indica L.) seeds was screened for antioxidant activity. The antioxidant activities (reducing power, DPPH and lipid peroxide) showed a good antioxidant potential. The antioxidant effect of the extract indicated its potential for health benefit.  การทดสอบฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระของสารสกัดเมทานอลจากเมล็ดมะขามในการลดอนุมูลอิสระชนิด DPPH และ Lipid peroxide พบว่ามีฤทธิ์ ดังนั้นฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระของสารสกัดเมทานอลจากเมล็ดมะขามอาจมีประโยชน์ต่อสุขภาพได้

Downloads

Published

2023-12-26